Erdésztechnikus szakma vadgazdálkodási szakmairánnyal, esti munkarendben

Erdésztechnikus szakma vadgazdálkodási szakmairánnyal, esti munkarendben

 5 0821 17 02 azonosító számú Erdésztechnikus szakma vadgazdálkodási szakmairánnyal, esti munkarendben

 

Mezőgazdaság és erdészet és a vadgazdálkodás területének 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.
Választható szakmairányok: Erdőgazdálkodás szakmairány, Vadgazdálkodás szakmairány.
Az erdésztechnikus (választhatóan két szakmairányban) az erdőgazdálkodás és a vadgazdálkodás területén középfokú végzettséget igénylő munkaköröket, középszintű vezetői feladatokat lát el. Együttműködik a munkahelyi vezetőkkel, közreműködik a szakmai feladatok végrehajtásában, vállalkozók, beosztottak munkájának szervezésében, irányításában.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Jó mozgáskoordináció, állóképesség, jó fizikum, vezetőképesség, jó tájékozódás, kitartás, szakmai elhivatottság.
SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
ismeri az erdei ökoszisztéma tényezőinek összetett működését; tud erdészeti szaporító anyagot előállítani; alkalmas talajvizsgálat, meteorológiai mérések végzésére; ismeri az erdészeti szaporítóanyag előállítás hagyományos és korszerű technológiáit; szervezi, irányítja és közreműködik az erdőművelési munkákban; erdősítési munkákat szervez és irányít; ismeri a legfontosabb rovar- és gomba károsítókat, ellátja az erdővédelmi feladatokat; irányítja, esetenként elvégzi a fakitermelési munkákat; elvégzi a fatömegbecsléseket; kezeli és karbantartja az erdőgazdasági erő- és munkagépeket; alkalmazza a digitális eszközöket az erdőben; vadgazdálkodási és vadvédelmi feladatokat lát el; közreműködik a vadászatokban, szervezi vadásztatást; gondoskodik az élőhelyfejlesztésről; természetvédelmi feladatokat lát el; adminisztrációs tevékenységet folytat; piackutatás alapján megtervezi, elindítja és működteti a vállalkozását.
Ajánlott minden fiatal számára, aki nem munkának, hanem hivatásnak tekinti az erdei környezetben történő feladatok ellátását. Javasolt annak, aki képes szerteágazó tevékenységet végezni, szeret csapatban dolgozni és szeretne középvezetői feladatokat ellátni.”

Vissza